Wat doen wij

De lerende stad Maashorst: een community voor een vitale, inclusieve arbeidsmarkt

Eigen Wijzer Maashorst zet zich in voor een vitale, inclusieve arbeidsmarkt met een leercultuur waarbij onze talenten toekomstproof zijn. Samen met ondernemers, onderwijs en overheid creëren we een community. In deze community zorgen we dat er aanbod is om alle talenten maximaal te ontwikkelen. Of dat nu leerlingen, studenten, medewerkers, of (zelfstandig) ondernemers zijn.

Dat doen we en kunnen we niet alleen, maar samen met lokale aanbieders. Het aanbod van dienstverleners maken we inzichtelijk op ons platform. Op ons platform en in de praktijk brengen we vraag en aanbod bij elkaar.

Om dit alles te bereiken maken we inzichtelijk wat er al is en scannen de behoeften vanuit de bedrijven. We werken vanuit vier pijlers:

  • ondernemersprogramma’s
  • talentontwikkeling en carrièreplanning
  • matching van vraag en aanbod
  • innovatieve concepten voor leren in de praktijk

Eigen wijze

De kracht van Eigen Wijzer Maashorst zit in het feit dat we het net even anders doen, op onze “eigen wijze”. In ieder project zie je de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven terug. Iedereen kan zowel docent als student zijn. Ofwel; leren doen we met elkaar en van elkaar.

We maken gebruik van kennis, ervaring en faciliteiten van lokale bedrijven en onderwijs in de regio. Het beste van twee werelden, zodat jij als ondernemer maximaal rendement uit je bedrijf, jezelf en je medewerkers haalt.

Samen leren van thema’s en maatwerk

De groeiprogramma’s worden gevormd in de expertgroepen rondom een aantal thema’s. We hebben de expertgroep duurzame innovaties, arbeidsmobiliteit, vitaliteit, learning & development, leiderschap en inclusiviteit.

Programma’s voor talentontwikkeling en carrièreplanning worden gevormd door lokale aanbieders.

We zorgen dat bedrijven de match kunnen maken tussen vraag en aanbod. Het matchen van vraag en aanbod wordt binnenkort gefaciliteerd door middel van onze communitytool. Daarmee krijgen we talenten uit de regio en vacatures, klussen, bijbanen, opdrachten in beeld. Talenten kunnen bedrijven naar keuze volgen en bedrijven vinden talenten op basis van skills.

We leveren praktisch maatwerk voor leren in de praktijk zodat je maximaal rendement haalt uit jouw onderneming. per die je niet goed ingevuld krijgt, dan gaan we samen op naar de oplossing. 

Studentenbureau De Eigenwijzer

Begin 2022 hebben we samen met Avans het Studentenbureau De Eigenwijzer opgezet. In het studentenbureau helpen studenten HR bedrijven met vragen op het gebied van HR en Learning & Development. Zij worden daarbij begeleid door HR en Learning & Development specialisten uit de gemeente Maashorst. Wat ons betreft is dit de ultieme vorm van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, waarbij we van elkaar leren in de praktijk!