Wanneer heb jij je medewerkers voor het laatst een compliment gegeven?

Het is een bijzonder fenomeen. Macht en carrière. Want, weet je wat het rare is? Hoe meer aanzien en macht mensen vergaren in een bedrijf, hoe minder er wordt omgezien naar ondergeschikten. Dat geldt helaas ook voor veel eigenaren van een bedrijf. De inzet van medewerkers wordt al snel als heel normaal beschouwd. “Ik betaal ze er toch voor.” “Moet ik dan ook nog dank je wel zeggen?” Misschien dat je ze ook nog wel kent? Dit type ondernemer.

Hoe dan ook, een complimentje wordt al snel vergeten. En dat is slecht nieuws. Zeker vandaag de dag, als medewerkers de keuze hebben om hun carrière ergens anders voort te zetten. Nou blijkt dat bijna 60% van alle werknemers vindt dat hun werk en inzet niet op waarde wordt ingeschat. En ruim 50% geeft aan dat ze bij een vorige baas gebleven zouden zijn als er wel waardering was geweest. Cijfers, waarvan je je als werkgever toch wel even achter de oren zou moeten krabben.

De tip is dan ook om wat vaker je waardering te laten zien aan je medewerkers. En dat hoeft lang niet altijd met grote cadeaus, salarisverhogingen of de leukste uitstapjes. Een welgemeend compliment doet vaak meer.