‘Open hiring’ nog altijd goede manier om aan nieuwe medewerkers te komen.

Het is alweer enkele jaren geleden dat ‘open hiring’ zijn intrede deed. Overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Enerzijds ontstaan vanuit een sociale gedachte, om praktijk geschoolde mensen de kans te bieden, om zonder sollicitatieprocedure aan de slag te gaan. Anderzijds vanuit de behoefte van werkgevers om snel nieuwe medewerkers te vinden, die hun ‘opleiding’ tijdens het werken krijgen. In de gemeente Maashorst waren het Chain Logistics en Wiltec die voorloper waren. Beide bedrijven hebben goede ervaringen, maar merken ook wel dat het geen oplossing is voor de brede reeks aan functies die ingevuld dienen te worden.

Toch wordt vanuit maatschappelijke organisaties nog altijd aandacht gegeven aan ‘open hiring’. Zo was onlangs nog een grote banenmarkt in het midden van het land waar tientallen mensen op af kwamen om te zoeken naar een nieuwe geschikte baan. Dankzij het ‘open hiring’ principe werd snel contact gelegd en de baan beklonken. De gedachte erachter, dat het niet zoveel zin heeft om te wachten op de perfecte werknemer wordt ermee onderstreept. Het heeft namelijk meer zin om je medewerkers op de juiste wijze op te leiden en te stimuleren.

Tip!

Wil je meer weten over ‘open hiring’? Of wil je eens weten wat de ervaring is van andere ondernemers uit de gemeente Maashorst? Neem dan even contact op met Eigen Wijzer Maashorst.