Open Badges

Wat is het? Wat heb je eraan?

Binnen het (beroeps)onderwijs wordt flink geëxperimenteerd met Open Badges. Open Badges zijn digitale certificaten (badges) die aangeven dat iemand bepaalde vaardigheden en kennis in huis heeft. Een onderwijsinstantie kan zelf een digitaal certificaat aanmaken als ze er de waarde van ziet. Dit kan ook in samenwerking met een bedrijf waarbij de theoretische kennis in combinatie met opgedane bedrijfskennis leidt tot een specifiek certificaat (badge). Juist het feit dat bedrijven hun naam kunnen koppelen aan een certificaat, maakt het de laatste jaren populair.

Het grote voordeel  van een Open Badge is dat het de afstand van theorie naar praktijk een stuk kleiner maakt. Andere voordelen die worden genoemd?

  • Werkgevers kunnen zich profileren met Open Badges en laten zien dat ze actief zijn in loopbaanontwikkeling.
  • Onderwijsinstanties kunnen door het creëren van badges laten zien dat ze een goede sprinkplank zijn voor studenten en cursisten.
  • Deelnemers kunnen gemakkelijk laten zien welke kennis en vaardigheden ze in huis hebben.

Eigen Wijzer Maashorst is actief betrokken bij Open Badges en kan ook jouw bedrijf op weg helpen om Open Badges te introduceren.

Wil je er meer van weten?

Neem dan contact op met Eigen Wijzer Maashorst.

Of sluit aan bij de Expertgroep “Leren in de praktijk”. Hier worden ervaringen gedeeld over het gebruik van e-learnings, hoe je je medewerkers stimuleert om (verder) te leren, het plan is om samen het ‘leren in de praktijk’ (de vakvaardigheden) vorm te gaan geven middels deelopleidingen/trainingen met eventueel Open Badges. Laat je ons even weten óf je interesse hebt en in welk onderwerp. Dit kan eenvoudig met het formulier via onderstaande button.