Ontdek de kracht van een oudere medewerker in je bedrijf.

Er zijn tal van vooroordelen voor oudere medewerkers. Ze zouden niet flexibel zijn, uitgeblust, negatief en nauwelijks vooruit te branden. Het zal best zo zijn dat dergelijke voorbeelden ergens in een bedrijf rondlopen. Misschien wel in het bedrijf van jou. Toch is het een verkeerd beeld. Want wat blijkt uit objectief onderzoek. Ouderen zijn juist veel loyaler, melden zich minder vaak ziek… en het blijkt ook nog eens dat ze nauwgezet hun taak uitvoeren. Wat wel zo is. De oudere medewerker is wat minder gevoelig voor loze beloftes. Die hebben ze immers al vele malen gehoord. Dus, werkgever, je kunt maar beter duidelijk en eerlijk communiceren.

Hoe zorg je ervoor dat je het beste haalt uit je oudere medewerker?

Verandering is lastig. Dat geldt eigenlijk voor iedereen. Maar dus nog wat meer voor de oudere medewerker. Vaak heeft dat te maken met onzekerheid. “De wereld gaat snel, ik zie dat jongeren sommige nieuwe vaardigheden snel oppikken, ik weet niet of ik dat wel kan?” Het is een veel gehoorde angst bij ouderen. Toch blijkt het wel mee te vallen met die vaardigheidsachterstand. Tenminste, als je geduldig en met de juiste aanpak zorgt voor training en bijscholing.

Tip!

Wil je weten hoe andere ondernemers in de gemeente Maashorst omgaan met dit thema?

Meld je aan voor de expertgroep Arbeidsvitaliteit en ontdek wat de beste aanpak is om ook je oudere medewerkers optimaal gemotiveerd te houden.