Hallo ondernemer. Blijf je ook leren?

Als je de gemiddelde ondernemer vraagt of hij nog wel eens een studieboek inkijkt (of de online variant ervan), dan zul je vaak horen: geen tijd voor. En dat is jammer, want wat blijkt? Ondernemers die blijven leren, zijn veel beter in staat om in te spelen op kansen, en begrijpen vaak ook iets eerder wat ervoor nodig is om in de veranderende en uitdagende tijden te groeien.

Bij grote organisaties zie je budgetten vrijgemaakt worden voor opleidingen voor medewerkers (ook voor managers). Het is dan ook niet raar dat er sprake is van een stijgende kenniskloof tussen grote bedrijven en kleinere bedrijven. Je ziet dat vooral bij dienstverlenende organisaties als accountants en IT bedrijven. Niet voor niets gaan veel jonge mensen liever bij een dergelijke organisatie werken. Het resultaat is dat de grotere bedrijven de beste talenten kunnen binden en dat de kleinere bedrijven het ‘moeten doen’ met de minder getalenteerde. Hetzelfde geldt voor het leiderschap binnen bedrijven. Daar waar bij de grotere ‘corporates’ alle middelen worden ingezet om het leiderschap te versterken, blijven ondernemers bij MKB bedrijven vaak achter.

De vraag is dan ook; wat doe jij om bij te blijven en je leiderschap te ontwikkelen?

Kijk maar eens op onze pagina Opleidingen en zoek binnen het opleidingsaanbod een training waardoor je een betere ondernemer en leider wordt.