De kunst van de juiste medewerker aannemen.

Een vraag die het altijd goed doet op een willekeurige ondernemersbijeenkomst? “Hoe succesvol denk je dat bedrijven zijn in het aantrekken van goede medewerkers”? Het antwoord roept meestal verwonderde blikken op. Zo blijkt dat maar liefst 1 op 3 nieuw aangetrokken medewerkers alweer binnen 3 maanden vertrokken is. Gemeten over een jaar is het nog zorgelijker. Namelijk bijna 40%! Daar ga je dan met je mensenkennis.

De vraag is natuurlijk; hoe komt dit? En, hoe voorkom je het?

Het begint met een goede begeleiding. Het blijkt namelijk dat medewerkers die een uitgebreid ‘onboarding’ traject doorlopen veel succesvoller zijn. De rol van de leidinggevende die in staat is om met geduld te begeleiden, wordt ook expliciet genoemd. 

Toch is de meeste winst te behalen bij de keuze van de kandidaat. Want, zo blijkt, denken we dat ‘onze’ mensenkennis en onderbuikgevoel beter is dan de rationele feiten. Niet dus!

Online technologie kan de oplossing bieden.

EigenWijzer Maashorst is actief aan het werk om een samenwerking op te zetten met een bedrijf die een geautomatiseerde en slimme web-oplossing aanbieden. Hiermee kan aan de hand van Linkedin profielen en competenties een betere selectie van kandidaten wordt bereikt. Als partner van Eigen Wijzer Maashorst kun je daar ook van profiteren.

Binnenkort vertellen we er meer over. Nu al meer lezen kan hier.