De hitte te lijf.

Enkele manieren om het lekker fris te houden op kantoor en op de werkvloer.

Als het zonnetje tropische temperaturen bereikt, wordt het al snel te warm op kantoor en op de werkvloer. Het gevolg? Een verminderde concentratie, een lagere productiviteit en een hogere kans op ongevallen. Eigen Wijzer Maashorst heeft enkele tips verzameld waardoor je medewerkers fris en fit blijven.

  • Aangepaste werktijden

Als je ziet dat de temperaturen dagen achtereen oplopen tot richting de 30 graden, is het te overwegen om een tropenrooster in te stellen. Laat mensen heel vroeg starten, of laat een deel later beginnen en wat later doorwerken. Zo voorkom je ook dat je overdag allerlei dure airco’s dient aan te zetten.

  • Voorzie je medewerkers van koelvesten

Bij topsporters is het allang gebruikelijk om koelvesten te dragen als de lichaamstemperatuur stijgt. Gelukkig zien we ook bij werknemers in de bouw en in de wegenbouw meer en meer oplossingen aangereikt worden om de warmte te bestrijden. Koelvesten zijn dan een ideale oplossing.

  • Blijf drinken

Het is altijd belangrijk om voldoende te drinken. Dat geldt helemaal als het buiten heet is. Zorg er dan ook voor dat je medewerkers voldoende water bij zich hebben, of kunnen verkrijgen.

  • Insmeren

Dermatologen in Nederland maken zich ernstig zorgen om de toename van het aantal gevallen aan huidkanker. De grootste boosdoener? Langdurige blootstelling aan zonlicht. Het is dan ook belangrijk om je medewerkers – die buitenactiviteiten verrichten – te voorzien van zonnebrandcreme.

  • Ben Pro-actief

Je kunt als ondernemer een houding aannemen dat het allemaal wel een beetje los zal lopen. Weet dan wel dat je een risico loopt. De arbeidsinspectie deelt stevige boetes uit als je je als werkgever te weinig maatregelen neemt om je werknemers te beschermen tegen hitte. Dus, doe er gewoon iets aan én communiceer het belang van goede hittebescherming ook naar je medewerkers.