Udens college organiseert Uconnect

Wanneer: 4 februari 2022
Aanvang: uur
Locatie: Sporthal De Stigt

Dit is de kans voor bedrijven om jouw bedrijf te presenteren en de talenten van de toekomst te ontmoeten.

UConnect

UConnect is een nieuw initiatief voor vmbo leerlingen tussen de 12 en 16 jaar van het Udens College. Het is een loopbaan- en netwerkevent waar leerlingen kennis kunnen maken met allerlei bedrijven en organisaties uit de regio. Leerlingen werken aan hun loopbaancompetenties en bedrijven en instellingen komen in contact met potentiele toekomstige medewerkers. De eerste editie is op 4 februari 2022. Belangstellende bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor UConnect.

De leerlingen van het Udens College ontmoeten tijdens UConnect bedrijven en instellingen uit de regio, in sporthal De Stigt. Bij een stand van een bedrijf kunnen ze een medewerker allerlei vragen stellen.

Kennismaken met bedrijven

Bij dit event krijgen leerlingen de kans om diverse werkplekken en branches te onderzoeken. Ook leren ze hoe ze contacten moeten leggen en hoe te netwerken. Het idee is dat dit hen helpt om zich staande te houden in een veranderende arbeidsmarkt. Een bijkomend voordeel voor leerlingen is dat ze door het netwerken, later ook makkelijker contact kunnen leggen voor meeloopdagen, lange of korte stages, een bedrijfsbezoek of een interview.

Ontmoet talent van de toekomst

Bedrijven kunnen zich profileren. Bedrijven uit Uden en omgeving kunnen zich tijdens UConnect profileren bij een grote jonge doelgroep die in de toekomst wellicht hun medewerker wordt.

Job van Zutven licht toe: “Bedrijven kunnen zich op een leuke manier aan de jongeren presenteren, waarbij leerlingen zicht krijgen op de regionale arbeidsmarkt. We hopen daarbij uiteraard dat ze interessante mogelijkheden zien, en we het potentieel voor de regio kunnen behouden.”

Bedrijven uit alle branches kunnen meedoen. Denk aan technische bedrijven, zorginstellingen, productiebedrijven, gemeente, winkels, peuterspeelzaal, maar ook de brandweer, politie en vliegbasis kunnen zich hier presenteren.

Samenwerking

In Uden is er veel bereidheid om samen te werken. Veel bedrijven zijn enthousiast over dit initiatief en willen kinderen graag ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling.

Aanmelden

Bedrijven die zich willen aansluiten of meer informatie willen, kunnen contact opnemen via: UConnect@udenscollege.nl.