Wat doe jij eraan om de leercultuur in je bedrijf te ontwikkelen?

Veel werkgevers worden gestimuleerd om hun medewerkers op te leiden. Dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Te zien aan de opkomst van allerlei opleidings- en trainingsbureaus en aan online trainingsplatforms. Echter, het blijkt dat het overgrote deel van medewerkers helemaal niet gemotiveerd is om deel te nemen aan een (online) trainingsprogramma.

Uit onderzoek bij L&D professionals (learning & development) blijkt dat heel veel medewerkers niet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Ook blijkt dat veel bedrijven erg passief zijn in het motiveren van hun medewerkers. Daarbij komt ook het feit dat van medewerkers wordt verwacht dat ze het vooral naast hun – vaak al drukke – werkzaamheden dienen te doen.

De L&D professionals hebben wel enkele tips. Zo zijn ze ervan overtuigd dat opleidingen en trainingen aangeboden dienen te worden op een wijze zoals je ook een nieuw product in de markt zet. Meer marketing dus. Wat echter ook belangrijk is, om de ontwikkeling als een deel te zien van het totale arbeidspakket. Dus niet iets, wat erbij hoort, maar wat onderdeel is van.

Tip!

Deel je kennis in de expertgroepen van Eigen Wijzer Maashorst.

Binnen Eigen Wijzer Maashorst hebben we enkele expertgroepen samengesteld, bestaande uit ondernemers en professionals die vanuit de praktijk hun kennis delen met elkaar.

Ook op het gebied van Learning & Development hebben we een expertgroep.

Wil je eraan meedoen? Heel graag. Stuur even een mail naar Marga Huijbregts zodat je benaderd kunt worden. info@eigenwijzermaashorst.nl