Subsidies voor ontwikkeling en scholing.

De overheid realiseert zich erg goed dat ontwikkeling, opleiding en scholing belangrijk is. Dat geldt zowel voor mensen die een plek zoeken op de arbeidsmarkt, als voor mensen die op dit moment al werkzaam zijn en de behoefte hebben om zich te scholen.

Om dit te onderstrepen heeft de overheid enkele aantrekkelijke subsidieregelingen beschikbaar gesteld. Eigen Wijzer Maashorst kan je extra informatie geven over deze subsidies. In ieder geval willen wij je alvast twee subsidies onder de aandacht brengen.

  • STAP Subsidie

STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is een subsidie van maximaal 1000 euro voor het volgen van een opleiding. Deze subsidieregeling is toegankelijk voor werkzoekenden en mensen in loondienst. Om in aanmerking te komen dient ‘de opleiding’ wel gevolgd te worden bij een geaccrediteerde opleidingsinstelling.

STAP subsidie gaat van start vanaf mei 2022.

  • SLIM Subsidie

De SLIM Subsidie regeling is bedoeld om ondernemingen te stimuleren een opleidingstraject op te zetten. Het is dus niet bedoeld om cursussen in te kopen.

De SLIM Subsidie kan dus wel opgezet worden om een eigen opleidingsprogramma op te zetten of om een bewustwordingscampagne op te zetten of zelfs om praktijkleerplaatsen te faciliteren. De maximale subsidie voor MKB ondernemingen bedraagt 24.999 euro.

De SLIM Subsidie-aanvraag kan van 1 maart tot en met 31 maart 2022 aangevraagd worden.

Wil je meer weten over deze subsidies?

Vraag het aan Eigen Wijzer Maashorst.

info@eigenwijzermaashorst.nl