Studentenbureau de Eigenwijzer

Update 2 september 2022

Tijdens het 23e Eigen Wijzer Journaal op 2 september deden de docenten Mick van Klaveren en Vincent Verwaal (van de HRM opleiding aan Avans Hogeschool) een oproep aan de ondernemers in onze regio. Er staan namelijk enthousiaste 2e jaars studenten HRM klaar, die heel graag een onderneming of opdrachtgever willen helpen met vraagstukken op het gebied van vitaliteit van het personeel, of verzuim (al dan niet door werkdruk), doorstroming, employability etc.

Wil je ook aan de slag met vitaliteit, verzuim etc. en wil je daarbij ondersteund worden in het maken van een plan van aanpak door HRM studenten? Geef dan in een paar regels je opdracht aan ons door. Ook start de Expertgroep Vitaliteit weer, interesse om mee te doen, stuur ons dan een bericht!


Update 6 mei

In het laatste Eigen Wijzer Journaal gaven Loes de Groot en Jesse Steegwijk (studenten HRM aan de Avans Hogeschool) een korte update over het HR Studentenbureau De Eigenwijzer. Voor de matchtool hebben de studenten een Plan van Aanpak opgesteld. Ze hebben hiervoor o.a. een tweetal bedrijven geïnterviewd om de vragen en behoeften vanuit het bedrijfsleven goed in kaart te brengen. Op dit moment werken de studenten aan een advies over het implementeren van de matchtool binnen ons platform.


Update 4 maart

In de meest recente Eigen Wijzer Journaal gaf Tatum Rommers, student HRM aan de Avans Hogeschool Breda, een korte update over de stand van zaken bij het studentenbureau de Eigenwijzer. Inmiddels is de derde groep HRM studenten gestart en hebben het stokje overgenomen van de voorgaande groep. Bijgestaan door studenten die hiervoor aan het studentenbureau hebben gewerkt. Tatum gaf aan dat ze nog steeds heel graag opdrachten ontvangen uit het bedrijfsleven in de regio. Als voorbeelden gaf ze o.a. aan;

  • een arbeidsmarktanalyse
  • een verandernoodzaak concluderen en dit ook juridisch onderbouwen
  • hulp bieden bij Learning & Development trajecten
  • etc.

Dus bij deze nogmaals een oproep aan de ondernemers uit de gemeente Maashorst, heb je een uitdaging op HRM gebied, laat het ons vooral weten, de studenten gaan er graag mee aan de slag.


Het studentenbureau de Eigenwijzer is begin november met een nieuw studieblok begonnen. De studenten waren zo enthousiast over het project dat zij hun docenten gevraagd hebben of ze het tweede blok ook mochten blijven om het bureau daadwerkelijk te realiseren. Het concept staat nu grotendeels klaar. Op 13 januari zal de kick-off plaatsvinden van het Studentenbureau de Eigenwijzer. De huidige groep studenten zal dan het stokje overdragen aan een nieuwe groep die verder gaan met het bureau.

Heb je een HR vraag voor het Studentenbureau De Wegwijzer? Laat het ons dan weten.

In het Eigen Wijzer Journaal van dit jaar gaven de studenten Sam en Marit ons een update over de status van het studentenbureau de Eigenwijzer, bekijk het filmpje hieronder!