Ondernemers uit gemeente Maashorst duidelijk over inzet van Eigen Wijzer Maashorst.

Eén van de manieren van Eigen Wijzer Maashorst om haar bekendheid bij de ondernemers uit de gemeente Maashorst te vergroten is via het magazine Bedrijvig Maashorst. De gekozen formule daarbij is helder. ‘Zet een aantal ondernemers bij elkaar, en laat ze vertellen over de uitdagingen over de arbeidsmarkt’.

Voor het eindejaarsnummer was het de beurt aan Ruud Derks (Derks bedrijfswagens), Richard Bosveld (Estillon), Bert Verlaan (Metaalplan), Jels Toonen (VBV Elektro en Kunststof), Marc van Lieshout (M2C), Pierre Schreuder (Sidekix) en Marga Huijbregts (Eigen Wijzer Maashorst).

Tijdens de rondetafel discussie bleek al snel dat opleiden de belangrijkste manier is om de juiste medewerker in het bedrijf te krijgen. Dat een medewerker optimaal aan de slag kan, direct bij binnenkomst, is al lang een illusie, zo vinden de ondernemers. De kunst is dus om het ‘te doen’ met de medewerkers die je hebt. Dus opleiden en trainen is belangrijker dan ooit. En juist een platform als Eigen Wijzer Maashorst is dan essentieel. Om te bemiddelen bij het aanbod van opleidingen. Maar net zo goed om kennis te delen en ondernemers op weg te helpen die nog aan het bedenken zijn hoe ze de ‘leercultuur’ in hun bedrijf dienen op te zetten. De boodschap van de ondernemers werd nog duidelijker en uitgesprokener toen ze vaststelden dat ondernemers die niets doen aan de ontwikkeling en opleiding van hun medewerkers, over enkele jaren een serieus probleem hebben. Kortom, werk genoeg voor Eigen Wijzer Maashorst.

Wil je ook aansluiten bij Eigen Wijzer Maashorst? Neem dan contact met ons op.