Nederlandse werknemers zijn kampioen zitten. Dat vraagt om actie!

Wist je dat Nederland Europees Kampioen is in zitten. Maar liefst 1/3 van de volwassen bevolking zit meer dan 8,5 uur per dag. Een belangrijk deel wordt veroorzaakt door de ‘zittende beroepen’. Een andere oorzaak? De coronapandemie. Want tijdens het thuiswerken bleken de zituren aanzienlijk te zijn toegenomen, aldus het RIVM.

Om de schadelijke effecten van het zitten tegen te gaan, is het belangrijk om regelmatig te gaan staan. Een zit-sta bureau kan daarbij helpen. Echter, wat nog beter werkt, is om een timer in te stellen en elk uur enkele minuten te bewegen. Dat is niet alleen goed voor je fysieke gesteldheid maar ook voor je concentratievermogen.

Vitaliteit op de werkvloer.

Als werkgever wil je voorkomen dat je medewerkers door blessures uitvallen. Juist het vele zitten zorgt voor die vele blessures. Nekklachten, klachten aan armen en schouders en concentratiestoornissen zijn veel genoemd. Het is prettig als je je medewerkers stimuleert om met regelmaat te sporten, maar de allergrootste bijdrage lever je toch echt door je medewerkers te stimuleren om elk uur even in beweging te komen. Een stevige wandeling van enkele minuten doet al wonderen.

Meer weten over Vitaliteit? Sluit je dan aan bij de Expertgroep Vitaliteit. Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen.