Project Verandermanagement Hogeschool Zuyd

Geplaatst op: 10 mei 2021

Nadat het verzoek aan Judith Bergevoet werd gedaan om studenten van Hogeschool Zuyd een onderzoek te laten doen naar verandermanagement was de link met Eigen Wijzer Maashorst snel gelegd. Het is een mooie kans voor de studenten om dit met de bedrijven binnen Eigen Wijzer Maashorst op te pakken. De docenten Lotte Crone en Elsbeth Wermer van Hogeschool Zuyd zijn, samen met Marga Huijbregts van Eigen Wijzer Maashorst, van start gegaan. Hierbij is de onderzoeksvraag geformuleerd die passend is voor de studenten en voor de deelnemende bedrijven.

Om bedrijven mee te laten doen is er een nieuwsflits op de website gezet en zijn we bedrijven gaan bellen, én met resultaat. Drie bedrijven nemen deel aan dit onderzoek. Metaalplan (Uden), Wiltec(Uden) en Bouwbedrijf Peter Peters(Schaijk) gaan met 20 studenten(4 groepen) het onderzoek doen.

Onderzoeksvraag

1. Hoe krijgen we de mindset van bedrijven zo dat ze eigenaarschap nemen in de ontwikkeling van Eigen Wijzer Maashorst binnen hun bedrijf?

2. Hoe krijgen we de mindset van medewerkers zo dat ze eigenaarschap nemen voor hun eigen ontwikkeling?

Kick-off

Op woensdag 28 april is er een Kick-off geweest met de studenten. Dinsdag 11 mei geven Metaalplan, Wiltec en BB Peter Peters een bedrijfspresentatie en is er voor de studenten een mogelijkheid voor het stellen van vragen. De eindpresentatie door de studenten zal eind juni gepland zijn. De vorm en locatie worden nog bekend gemaakt. Om de bedrijven te ontzorgen en de studenten te begeleiden wordt het geheel begeleidt door projectcoördinator Eigen Wijzer Maashorst, Judith Bergevoet.

Hier ook aan deelnemen?

Mocht u nu denken na het lezen van dit project “ik heb iets gemist”. Neem dan gerust contact op met Marga of Judith. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we een herhaling van onderzoeken inzetten voor studenten en bedrijven.

Marga Huijbregts (06 434 492 04) en Judith Bergevoet (06 208 698 47)