Expertgroep Lekker Werken

Update 2 december

In februari starten we in samenwerking met Hogeschool Arnhem/Nijmegen (HAN) de werkplaats Fit & Vitaal Werken. Binnen deze werkplaats gaan we samen met studenten van de HAN, bedrijfskunde studenten, maar ook studenten diëtiek, fysiotherapie etc. aan de slag met bedrijven op dit thema. Dit kan gaan over inspiratiesessies voor ondernemers (‘hoe fit is je bedrijf?’) maar ook zullen we concrete instrumenten aanreiken waarmee men verandering of verbetering ook echt toepasbaar kan aanpakken.

Binnen de werkplaats zijn ondernemers van harte welkom om mee te denken en te luisteren. We hebben nog voor 3 projecten ruimte. Dus ondernemer, wil jij aan de slag met de vitaliteit van je onderneming, of wil je meer balans voor je medewerkers? Lees dan bijgevoegde leaflet of neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer!

Bijeenkomst 29 november

Op 29 november willen we samen komen met diverse bedrijven en organisaties over het thema “Lekker werken”. Vitaal, veilig, gezond…ben jij binnen je organisatie al druk met deze thema’s en wil je je kennis overdragen aan andere ondernemers en geïnteresseerden? Meld je dan aan via onderstaand formulier of mail/bel Marga Huijbregts voor meer informatie.

Medewerkers die lekker werken nu en in de toekomst, zijn optimaal productief, hebben plezier in hun werk en zijn fit en vitaal oftewel duurzaam inzetbaar, nu en in de toekomst. Deze medewerkers:

  • beschikken over vakmanschap omdat zij up to date kennis en vaardigheden bezitten
  • hebben fysiek en mentaal voldoende energie om te werken; beschikken over vitaliteit
  • bewegen mee met allerlei ontwikkelingen; zijn wendbaar en beschikken over verandervermogen. 

Dus; 29 november om 12.00 uur hebben we een meeting, ben je er bij? We gaan met elkaar in gesprek over op welke wijze jouw organisatie aandacht besteedt en kan besteden aan lekker werken nu én in de toekomst.

Hulp gezocht!

Voor haar afstudeerstage gaat studente Sadaf Khosrawi onderzoeken in hoeverre Eigen Wijzer Maashorst een bijdrage kan leveren aan Duurzame Inzetbaarheid voor bedrijven in de gemeente Maashorst en omgeving. Ze is nu bezig om het plan van aanpak te schrijven, maar wil je graag meewerken aan dit onderzoek, laat het ons dan vooral weten! We waarderen dit enorm.

Programma’s & vouchers

Astrid van Hest van SOL (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie) vertelde in het laatste Eigen Wijzer Journaal (7 okt.) dat zij diverse programma’s aanbieden in het thema ‘Lekker Werken, nu en in de toekomst’. De programma’s zijn bedoelt om ondernemers, leidinggevenden en medewerkers te ondersteunen om ‘lekker te werken’. Niet alleen voor de levensmiddelenindustrie, er is namelijk ook een samenwerkingsproject met NoordOost Brabant Werkt middels vouchers. Alle organisaties in de regio Maashorst kunnen meedoen aan (bijvoorbeeld) het programma Duurzame Inzetbaarheid. Dit programma heeft een waarde van € 10.000 maar door inzet van een voucher betaal je nog maar 25% van die waarde.

Ook is er een voucher voor het programma Technologische Innovatie, hartstikke belangrijk in het kader van een leven lang leren en ontwikkelen.

Wil je meer weten? Stuur ons een bericht en we sturen je meer informatie toe!