Expertgroep Innovatie en Duurzaamheid

Update 1 juli

Hugo Bakkenist gaf een korte update over de training Innovatiecoach die niet deze zomer, maar hopelijk media september van start zal gaan. In een fysieke training van 2,5 dag -e.e.a. af te stemmen met de potentiële deelnemers- kan men de training doorlopen. De door de expertgroep ontwikkelde toolkit geeft diverse tools & technieken waarmee je bij je eigen organisatie aan de slag kunt met bijvoorbeeld verduurzaming of andere innovatieve vraagstukken. Na afloop van de training ontvang je een Open Badge.

Meer weten, stuur ons dan een mail via onderstaande button. Aanmelden kan via deze link.


Update 3 juni

In het meest recente Eigen Wijzer Journaal vertelde initiator van Expertgroep Innovatie en Duurzaamheid, Hugo Bakkenist, over de training Innovatiecoach die deze zomer nog zal starten! Aan bod komt o.a. Design Thinking, Lean Startup etc.

Is er binnen jouw organisatie behoefte aan een innovatieteam en zou jij die willen begeleiden? Geef je dan snel op voor de training. Op dit moment is het nog niet duidelijk of het een online of fysieke training gaat worden, dit zal mede worden bepaald door de mate van interesse.

Wil je meer weten over de training of direct opgeven? Dit kan via onderstaande button.


Update 6 mei

Tijdens het Eigen Wijzer Journaal van 6 mei heeft Rick Messing (3e jaars student Bedrijfskunde aan de HAN) iedereen even bij over de Expertgroep. Hij en zijn collega student Janne Weustenenk hebben een korte enquête gemaakt om de vraagstukken die er binnen het bedrijfsleven zijn omtrent duurzaamheid in kaart te brengen. Op die manier kunnen ze het aanbod tijdens de sessies van de Expertgroep beter afstemmen op de vraag vanuit de diverse organisaties. Dus, bestaat er in jouw organisatie een vraagstuk, dilemma over Duurzaamheid en/of Innovatie, vul dan even de enquête in. Je helpt er de Expertgroep én je organisatie mee.


Update 4 maart

In het Journaal van 4 maart jl. kwamen Rick Messing en Janne Weustenenk aan het woord. Beide 3e jaars studenten Bedrijfskunde aan de HAN. Zij gaan onderzoek doen maar een goede leermethode waarbij bedrijven en studenten van elkaar gaan leren op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Inmiddels hebben zich al 30 geïnteresseerden zich gemeld voor de Expertgroep, wat een mooi resultaat nu al. Rick en Janne gaan bij de expertgroep inventariseren waar de behoeftes bij ondernemers, bedrijven liggen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Dit gaan de studenten verwerken in een theoretisch onderzoek wat zal resulteren in een soort ‘workshop’ – brainstorm sessie met bedrijven over de vraagstukken die in het onderzoek naar boven zijn gekomen.

Aanmelden voor de expertgroep kan nog steeds, laat het ons vooral weten!


Op 4 februari 2022, tijdens het 17e Eigen Wijzer Journaal, deed Hugo Bakkenist een oproep voor de expertgroep Innovatie en Duurzaamheid. Hugo, facilitator van deze expertgroep is op zoek naar experts binnen de gemeente Maashorst op het gebied van Innovatie en/of Duurzaamheid.

In eerste instantie gaat het om het inventariseren van de uitdagingen. Waar worstelt men mee, welke vragen leven onder de bedrijven? Wellicht zien we een patroon in dezelfde uitdagingen. We gaan op zoek naar organisaties die al bezig zijn met een of meerdere van deze uitdagingen. Deze gaan verbinden. Daarna gaan we aan de slag met bedrijven en studenten met de overgebleven vragen van de bedrijven in de gemeente Maashorst.

Hugo roept eenieder op om zich aan te melden voor een creatieve brainstorm sessie van 2 uur. Dit kan via onderstaande button. Meedoen wordt enorm gewaardeerd!