Leren van elkaar en in de praktijk groeit voorzichtig in Uden

Inmiddels is dit project afgerond

Op 23 juni hebben de 22 studenten (in 4 groepen) een presentatie gegeven in t Handelshuys met hun eindbevindingen. De betrokkenen waren Bert Verlaan van Metaalplan, Tess Stahlie van Peters Groep en Patrick Groenendal van Wiltec (2 groepen).

Project met Hogeschool Zuyd: eindpresentatie van 22 studenten

Onder begeleiding van Judith Bergevoet hebben studenten van Hogeschool Zuyd een onderzoek uitgevoerd onder diverse bedrijven in hoeverre die toekomstbestendig zijn ten aanzien van kennis en scholing voor de toekomst.

De in totaal 22 studenten hebben voor o.a. Metaalplan, Peters Groep en Wiltec BV onderzocht en geïnventariseerd wat zij voor de toekomst wel/niet missen aan kennis en scholing. Eind juni was het dan zover en werden de resultaten gepresenteerd aan de deelnemende bedrijven en andere geïnteresseerden.

Een mooi voorbeeld van onze hybride aanpak. De studenten hadden er een prachtig onderzoeksproject bij waarin veel kennis kon worden opgedaan, de bedrijven hebben inmiddels een goed inzicht in waar ze staan ten opzichte van de toekomst en kunnen daar waar nodig het scholing- en kennistraject aanpassen.

Ook benieuwd naar een samenwerking met studenten? Eind augustus starten we een traject met studenten Bedrijfskunden van de HAN. Zij gaan bedrijven in Uden en Landerd helpen met die extra stap in digitalisering (webshop, online marketing etc).

Meer weten? Neem contact met ons op of meld je direct aan.

Artikel in Brabants Dagblad over de groei van de Hybride Leeromgeving in Uden en Landerd

UDEN – De MBO-school voor het beroepsonderwijs is weg uit Uden maar het leren in de praktijk is niet dood. Integendeel. De drie O’s – ondernemers, onderwijs en overheid – hebben de handen ineen geslagen om studenten én elkaar vooruit te helpen. Goed voor iedereen en dus goed voor de toekomstige gemeente Maashorst.

Toen ROC de Leijgraaf in 2018 bekend maakte dat de MBO beroepsopleiding in Uden zou gaan stoppen, werd er in Uden stevig gebaald en gevloekt. Waar moeten al die jongens en meiden die een mooi vak willen leren nu naar toe? Maar ook: komen ze na hun studie nog terug naar Uden en hoe kunnen we ze voor de toekomst behouden?

Hybride leeromgeving

Hoewel de politiek dat nog even opperde was al snel duidelijk dat Uden niet hoeft te denken of dromen van een eigen MBO- of HBO-opleiding, dus werd er gezocht naar een alternatief. Gemeente, scholen (ROC de Leijgraaf en het Udens College) en de Udense ondernemers verenigd in UOV De Kring kwamen met de ‘hybride leeromgeving’.

Bron: Brabants Dagblad
Lees het volledige verhaal op de website van het Brabants Dagblad.