Twee interessante trajecten bij De Leijgraaf: project Data science en SLIM-subsidie derde leerweg

Geplaatst op: 10 mei 2021

1. Tekort aan datatalenten

De provincie signaleert een tekort aan datatalenten in de toekomst voor onze regio. Graag willen we onze relaties van de bedrijfsopleidingen uitnodigen om mee te denken. Het is bekend dat universiteiten en HBO’s hierop investeren, het is van belang dat ook MBO’s de aansluiting gaan maken naar de big data van de toekomst.

Wie denkt er met ons mee

  • Alle MBO-scholen van Noord-Brabant 
  • Hogeschool Avans en Fontys Hogescholen.
  • Tal van bedrijven uit de provincie.

Graag willen we onze relaties van de bedrijfsopleidingen uitnodigen om mee te denken. Deze ontwikkeling leidt tot een data-economie en heeft een grote maatschappelijke en sociale impact op het beroepenveld. Ongeacht de sector waarin men werkt, wordt “data-vaardigheid” van personeel een belangrijk factor om de innovatiekracht te behouden en uit te breiden. De eerste stappen in het gebruiken van big data zijn al gemaakt. Voor alle opleidingen van het ROC worden algemene modulen “data-Awareness” ontwikkeld binnen dit traject.

2. SLIM-subsidie derde leerweg

In een verkort opleidingstraject van 1 jaar kan met minder onderwijstijd (100 hybride lesuren) een mbo-diploma niveau 2 worden behaald. Werknemers worden gestimuleerd om hun kennis, vaardigheden en beroepshouding te ontwikkelen en te verzilveren door een officieel erkend MBO-diploma.

Bekijk het opleidingsaanbod voor logistiek medewerker, heeft u vragen of andere opleidingen – neem gerust contact met Marielle Derksen van De Leijgraaf (06-11047295).