Doe mee aan de banenmarkt van Fioretti college

Tijdens het laatste Eigen Wijzer Journaal was Arie Derks van het Fioretti college aan het woord. Het Fioreti college is een opleiding voor praktijkgericht onderwijs waarbij er direct aansluiting is op de arbeidsmarkt.

Ze hebben al een aantal keer met groot succes een banenmarkt georganiseerd waarbij bedrijven en leerlingen met elkaar konden kennismaken. Door omstandigheden willen ze dit jaar een digitale banenmarkt organiseren. Tijdens de lessen van de 4e en 5e jaars leerlingen kunnen bedrijven zich online voorstellen aan de leerlingen voor een stageplek of een toekomstige baan, middels een interview, een rondleiding, een vlog of een livestream waarbij directe interactie met de leerlingen mogelijk is.

Wanneer de leerlingen enthousiast zijn kan er een kennismaking worden afgesproken bij de onderneming waarbij de leerling en zijn/haar ouders bij het bedrijf langsgaan.

In het Eigen Wijzer Journaal kwam Sanne Meekelenkamp van Meekelenkamp Kunststof Techniek ook nog even aan het woord. MKT werkt al enige tijd samen met het Fioretti college en Sanne kon dan ook alleen enthousiast zijn over de online banenmarkt. Sanne: “Het zijn zulke fijne enthousiaste jongeren, ik kan het iedereen aanraden.”

Het Fioretti college wil graag eind februari starten met de online banenmarkt. Voor bedrijven die een online presentatie lastig vinden is er een draaiboek beschikbaar met tips en voorbeelden.

Is jouw onderneming geïnteresseerd in een online en later fysieke kennismaking met deze kanjers van leerlingen? Neem dan contact op met Arie Derks op 06 – 23 155 976 of stuur hem een mail!