Kennis & ervaring gezocht!

Wil jij je kennis en ervaring inzetten voor één van onze expertgroepen?

Eigen Wijzer Maashorst ziet het als een belangrijke taak om kennis te delen en beschikbaar te stellen voor ondernemers in de gemeente Maashorst. Om daar invulling aan te geven, hebben we besloten enkele expertgroepen in het leven te roepen. Het doel van deze expertgroepen? Kennis en ervaring van ondernemers te bundelen en te delen met alle ondernemers in de gemeente. En ja, zoals de naam al aangeeft, willen we dat doen met ondernemers die de status van expert verdienen.

We hebben als Eigen Wijzer Maashorst enkele thema’s bedacht die naar ons idee belangrijk zijn voor het ondernemersklimaat in de gemeente.

Deze thema’s zijn:

1. ARBEIDSMOBILITEIT.

Ofwel, hoe kunnen we (tijdelijke) arbeidskrapte opvangen door uitwisseling van arbeidskrachten tussen bedrijven onderling.

2. ARBEIDSVEILIGHEID- EN VITALITEIT.

Een veilige werkomgeving waar je duurzaam aan het werk kunt zijn is immers belangrijker dan ooit.

3. E-BUSINESS EN DIGITALISERING.

De wereld waarin we zakendoen verandert sneller dan ooit. Dat vraagt meebewegen op het gebied van online- en digitaal zakendoen.

4. INNOVATIE EN DUURZAAMHEID.

Een snel veranderende wereld vraagt om aanpassingsvermogen. Ofwel, het vermogen om te innoveren, op een duurzame manier.

5. ONDERNEMERSCHAP.

Gelukkig zijn er tal van initiatieven waarbij starters aandacht en ondersteuning krijgen van instanties en netwerkclubs. Maar hoe zit het met de kleinere ondernemer die wil doorgroeien? Speciaal voor hen willen we een expertclub van mentoren opzetten die bereid is om hun kennis en ervaring zo nu en dan te delen. Zou jij zo’n mentor willen zijn?

Heb je interesse om je kennis en ervaring in te zetten voor een beter ondernemersklimaat in de gemeente Maashorst? Of wil je gastheer/gastvrouw zijn voor een bijeenkomst? Aarzel niet, en laat het ons weten middels onderstaand formulier. We stellen het zeer op prijs!

Wat houdt het in?

Expert worden binnen één van de vijf expertgroepen houdt in dat je één keer per kwartaal samenkomt met een aantal andere experts binnen dit thema. 

Het doel van de bijeenkomsten is om ideeën, suggesties en verbeterpunten te bedenken waarvan andere bedrijven in Maashorst kunnen profiteren. 

De uitkomsten van elke bijeenkomst zullen worden gedeeld via een nieuwsbriefspecial en via de website van Eigen Wijzer Maashorst. De bijeenkomsten worden geïnitieerd en georganiseerd door Eigen Wijzer Maashorst bij één van de deelnemende bedrijven. De belangrijkste conclusie van de laatste bijeenkomst was dat bedrijven elkaar willen leren kennen om een basis van vertrouwen te creëren. 

Verder zullen we één keer per jaar een samenkomst organiseren van alle 5 expertgroepen gezamenlijk.

Contact

  • Ja, ik meld mij aan